ជម្ងឺបាក់តេរី
បង្កឲ្យរលួយ
(Soft Root)
ជម្ងឺនេះបង្កឡើងដោយពពួកបាក់តេរី ដែលធ្វើឲ្យរលួយទន់ ដើម ស្លឹក គ្រប់ដំណាក់កាល ជាពិសេសគឺស្ថិត នៅវគ្គកូនសំណាប និងលូតលាស់ វាបង្កឡើងដោយមេរោគ ៣ ប្រភេទ គឺ ៖
-
Erwinia
carotovora subsp. carotovora
-
Erwinia
carotovora subsp. catroseptica
-
Erwinia
carotovora subsp. chrysanthemi
នៅក្នុងនោះគេសង្កេតឃើញ មានអនុក្រុម subspecies carotovora
ច្រើនជាងគេដំណាំអំបូរស្ពៃ។
ដោយលក្ខខណ្ឌកកើត ធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់កោសិកាមានការលើសជាតិទឹកបង្កឲ្យមានស្នាមរបួសជាំ ហើយវាពង្រីក វិមាត្រកាន់តែធំព្រមទាំងចូលជ្រៅ ទៅក្នុងជាលិកាធ្វើឲ្យរឹលាកខ្មៅដុំៗ
ហើយទន់។វាអាចបង្កឡើងក្នុងលក្ខខណ្ឌ
អាកាសធាតុចាប់ពី៥-៣៧ អង្សាសេ
ដែលជាពិសេសក្នុងកំរិត២២
អង្សាសេ។ វិធានការពារនិងកំចាត់វិធានការដំ
បូងជាមូលដ្ឋាន គឺត្រូវសំអាតចំការដោយប្រមូលកាកសំណល់ដែលនៅសល់ពីរដូវមុនយកមកកំទេចចោល ធ្វើការ
បង្កើនភាពធន់ទ្រាំជាមុន (NatureBioticStress)
ជាមួយនឹងការផ្លាស់ប្តូរមុខដំណាំដែលមិនទាន់ទទួលបាននូវមេ រោគ។
No comments:
Post a Comment