Wednesday, July 5, 2017

Khmer

ជម្ងឺបាក់តេរី បង្កឲ្យរលួយ (Soft Root)
ម្ងឺនេះបង្កឡើងដោយពពួកបាក់តេរី ដែលធ្វើឲ្យរលួយទន់ ដើម ស្លឹក គ្រប់ដំណាក់កាល ជាពិសេសគឺស្ថិត នៅវគ្គកូនសំណាប និងលូតលាស់ វាបង្កឡើងដោយមេរោគ ៣ ប្រភេទ គឺ 
-        Erwinia carotovora subsp. carotovora
-        Erwinia carotovora subsp. catroseptica
-        Erwinia carotovora subsp. chrysanthemi

នៅក្នុងនោះគេសង្កេតឃើញ មានអនុក្រុម subspecies carotovora ច្រើនជាងគេដំណាំអំបូរស្ពៃ។ ដោយលក្ខខណ្ឌកកើត  ធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់កោសិកាមានការលើសជាតិទឹកបង្កឲ្យមានស្នាមរបួស​​ជាំ ហើយវាពង្រីក វិមាត្រកាន់តែធំព្រមទាំងចូលជ្រៅ ទៅក្នុងជាលិកាធ្វើឲ្យរឹលាកខ្មៅដុំៗ ហើយ​​ទន់។វាអាចបង្កឡើងក្នុងលក្ខខណ្ឌ អាកាសធាតុចាប់ពី៥-៣៧ អង្សាសេ ដែលជាពិសេសក្នុងកំរិត២២ អង្សាសេ។  វិធានការពារនិងកំចាត់វិធានការដំ បូងជាមូលដ្ឋាន គឺត្រូវសំអាតចំការដោយប្រមូលកាកសំណល់ដែលនៅសល់ពីរដូវមុនយកមកកំទេចចោល ធ្វើការ បង្កើនភាពធន់ទ្រាំជាមុន (NatureBioticStress) ជាមួយនឹងការផ្លាស់ប្តូរមុខដំណាំដែលមិនទាន់ទទួលបាននូវមេ រោគ។

No comments:

Post a Comment